wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Hoe en wanneer aanmelden in het basisonderwijs in Leuven?

Van 5 tot en met 26 januari 2016 kunnen de ouders van de voorrangsgroepen (broers en zussen van kinderen die reeds in een Leuvense basisschool ingeschreven zijn en kinderen van personeel van een Leuvense basisschool) hun kind aanmelden. Van 1 tot en met 21 maart kunnen alle kinderen zich aanmelden.

Elke ouder van een kind dat voor het eerst naar school zal gaan, kreeg de nieuwe brochure over het aanmeldsysteem in de bus. "Daarnaast is er een nieuwe website https://meldjeaan.leuven.be met alle informatie en de aanmeldmodule", zegt Ridouani. "Daarop staan ook filmpjes die uitleggen hoe je je kind kan aanmelden en inschrijven en hoe de module de plaatsen toekent. Uiteraard staan alle scholen en het LOP ook klaar om informatie te geven en te helpen."

"Ook de welzijnspartners werden nauw betrokken bij het overleg rond aanmelden," zegt Bertrands. "Voor ouders die geen toegang hebben tot internet, of die hulp nodig hebben bij het aanmelden via een computer, voorzien we hulp via een uitgebreid systeem van toeleiders. Dat zijn vele Leuvense organisaties die dicht bij deze gezinnen staan en hen al bij andere zaken begeleiden zoals het OCMW, buurtwerkingen, kinderdagverblijven,..." Alle begeleidende organisaties en diensten staan vermeld in de brochure. De toeleiders kregen uitgebreide informatie en een opleiding over het systeem.

Capaciteit

De Stad Leuven kent voorlopig geen capaciteitstekort op het geheel van het grondgebied. "Daar hebben we de laatste jaren hard aan gewerkt. Zo hebben we al 500 extra plaatsen kunnen realiseren", zegt Ridouani. "Dankzij het digitaal systeem kunnen we de capaciteitsvraag nog beter monitoren, en blijven ingrijpen waar en wanneer nodig." Met de invoering van dit evenwichtig algemeen inschrijvingssysteem wordt de match tussen de vraag en het bestaande aanbod verbeterd.(bron: www.hildevanwichelen.be )

20.02.2016


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina