wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


We bouwen er ons eigen dorp, inclusief frituur en groot scherm

De Jasper Stuyven-gekte is helemaal losgebarsten in Wijgmaal. In café 't Werrek is de supportersclub van de populaire Leuvense wielrenner volop bezig met de laatste voorbereidingen voor hun reis naar Parijs-Roubaix. Op de zogenaamde Jasper Stuyven-kasseistrook in Bourghelles gaan zo'n 200 supporters immers hun eigen vipdorp installeren, inclusief groot scherm en eigen frituur.

Café 't Werrek in Wijgmaal is al de hele week in de ban van wielrenner Jasper Stuyven. Dat is eigenlijk altijd het geval, want het supporterslokaal van de Leuvenaar is in café 't Werrek, maar de voorbije dagen schakelden de fans van Stuyven toch een paar versnellingen hoger.

De reden ligt voor de hand: de jaarlijkse reis naar Parijs-Roubaix staat voor de deur en dat vereist een grondige voorbereiding. De supportersclub van Jasper Stuyven neemt 'supporteren' immers bijzonder ernstig. Het beste bewijs daarvan is dat dit weekend zo'n 200 supporters naar het Franse Bourghelles afzakken om daar hun eigen vipdorp te bouwen.

Volgend jaar met 400 man

"We gaan al voor de derde keer naar Parijs-Roubaix met de supportersclub", zegt voorzitter Arne Mortelmans. "Het eerste jaar waren we met 50 man, een jaar later met 100 en dit weekend telt het supporterslegioen voor Jasper 200 koppen. Als die trend zich doorzet dan zijn we volgend jaar met 400 om Jasper aan te moedigen tijdens Parijs-Roubaix. We kiezen ook niet toevallig voor Bourghelles. Op die kasseistrook - zo'n 25 kilometer van de meet - reed Stuyven als junior in de trui van wereldkampioen weg van de concurrentie om even later Parijs-Roubaix te winnen. Voor ons is die bepaalde kasseistrook dus mythisch. Jasper weet ook dat wij daar staan. Leuk dit jaar is ook dat Jan Van Eyken (De Kreuners) en Frank Vander linden (De Mens) ook komen."

Hopelijk tifo op tv

Voor de supportersclub is de reis naar Parijs-Roubaix uiteraard één van de hoogtepunten van het jaar en dat is te merken aan de voorbereidingen. "We bouwen daar een heel supportersdorp op, inclusief eigen frituur en groot scherm. Momenteel leggen we ook de laatste hand aan een grote tifo van vijf meter op vijf. We hopen natuurlijk dat die tifo in beeld zal komen tijdens de koers. We nemen supporteren inderdaad nogal ernstig. Zo hebben we via de nonkel van Jasper ook pralines met het logo van onze supportersclub. Jasper zit mee in die chocoladezaak en wordt in het peloton zelfs 'de chocolatier' genoemd door de andere renners. Eén ding is duidelijk: we gaan niet omkomen van honger en dorst tijdens Parijs-Roubaix."

(bron: HLN.be)

09.04.2016


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina