wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Warmtefoto van je huis nu online te raadplegen

Hoeveel warmte gaat er verloren via je dak? Die vraag kan de Leuvenaar vanaf nu beantwoorden door online de thermografische kaart van Leuven te raadplegen. Op die kaart kan je zien welke daken goed of minder goed ge´soleerd zijn, ook jouw eigen dak.

Op leuvenklimaatneutraal.be/de-leuvense-warmtefoto kan iedere Leuvenaar zijn of haar dak opzoeken. Aan de hand van enkele vragen, krijg je dan de juiste interpretatiesleutel voor de kleuren te zien. "De betekenis van de kleur die je dak op de kaart heeft, is afhankelijk van het soort dak dat je hebt, wat er zich onder het dak bevindt of welke vorm het dak heeft", verduidelijkt schepen van Leefmilieu Mohamed Ridouani. "Rood betekent niet noodzakelijk slecht ge´soleerd, groen betekent niet meteen dat het goed ge´soleerd is. Je kunt wel goed zien op welke plaatsen in je dak de warmte ontsnapt."

Energiecoach

Je dak goed isoleren, hoe begin je daar aan? "Mensen deinzen terug voor de rompslomp van een verbouwing of de samenwerking met aannemers. Of ze zijn niet thuis in de technische kant van renovaties en vinden hun weg niet in het aanbod aan financiŰle mogelijkheden", zegt Ridouani. "Mensen kunnen met de warmtefoto van hun dak terecht bij de Energiecoach."

"Via ÚÚn centraal loket, telefoonnummer en website zal de energie-expert Leuvenaars op maat informeren, bij elke stap begeleiden en opvolgen," aldus Ridouani. "Daarnaast trekken we ook met de energiebus naar de wijken, scholen en evenementen, om dezelfde praktische toelichting en persoonlijke ondersteuning tot bij de Leuvenaar te brengen."

Over het belang van woningrenovatie bestaat geen twijfel meer. Ongeveer 80 procent van het energieverbruik van de Leuvenaar komt van verwarming van huizen. Daar ligt een enorme marge om te besparen op de energiefactuur en het energiecomfort en tegelijk ook het huizenpatrimonium van Leuven te verduurzamen, een belangrijke doelstelling in het kader van Leuven Klimaatneutraal 2030.

(bron: www.hildevanwichelen.be )

09.05.2016


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina