wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Remy Alloingstraat wijzigt niet van naam

Vorig jaar wilde het stadsbestuur de Remy Alloingstraat veranderen van naam. Ze wilden het toen nog onbebouwde stuk van de Remy Alloingstraat veranderen in Zwarteblokweg. De Erfgoedkring van Wijgmaal schreef een goed uitgewerkt advies, waarin ze hun bezwaren tegen deze naamsverandering uitlegden. Ik bracht hun bezwaren op de gemeenteraad van juni 2015. De gemeenteraad ging met de bezwaren akkoord en adviseerde het voorstel tot naamsverandering terug te sturen naar de commissie toponymie.

Na een jaar is er eindelijk een beslissing genomen. De procedure tot naamswijziging is stopgezet. De naam Remy Alloingstraat blijft behouden voor de hele straat en er is op de dienst bouwen een hernummering doorgevoerd voor de bestaande huizen. Reden is dat de nummering van het WZC en de serviceflats zeer dringend werd.

Wie was Remy Alloing?

Remy Alloing was een belangrijk schoolmeester en schoolhoofd van de voormalige gemeenteschool van Wijgmaal. Hij verbleef tijdens WO II vier jaar lang als krijgsgevangene in Duitsland. Hij schreef enkele dichtbundels, die werden gepubliceerd. Na de oorlog schreef hij verschillende teksten en boeken. Het feit dat hij een belangrijk figuur was in Wijgmaal wordt nog extra duidelijk gemaakt doordat er een hoofdstuk over hem is geschreven in de publicatie ' Straathistories' over Wijgmaal.(bron: www.hildevanwichelen.be )

21.10.2016


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina