wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Waarom éénrichtingsstraat op Rotselaarsesteenweg?

De bedoeling van dit verkeersbord is eindelijk duidelijk. Er komt een wijziging in de verkeerssituatie op de Rotselaarsesteenweg. Omdat het verkeer op het kruispunt tussen de Rotselaarsesteenweg, de Kroonstraat en de Henricus Wittebolstraat soms lastige situaties opleverde, past de stad Leuven de rijrichting in de Rotselaarsesteenweg aan.

Deze aanpassing komt er op de vraag van de buurtbewoners zelf. Op 26 juni 2016 werd dit verkeersprobleem aangekaart tijdens de buurToog. Een moment waarbij buurtbewoners, stadsdiensten en beleidsmakers met mekaar in gesprek gingen over het leven in de buurt en de wijze waarop waardevolle projecten en ideeën van buurtbewoners ondersteund kunnen worden.

In de Rotselaarsesteenweg komt verkeer regelmatig in conflict met het verkeer dat uit de Henricus Wittebolstraat komt. Langs de geparkeerde voertuigen in de Rotselaarsesteenweg komen auto's uit beide richtingen immers vaak neus aan neus te staan. Om de circulatie te verbeteren wordt de Rotselaarsesteenweg enkelrichting, van de Baron Descampslaan tot het kruispunt met de Kroonstraat.

Deze maatregel moet bovendien het sluipverkeer, dat de Baron Descampslaan wil ontwijken, doen verminderen. De Kroonstraat krijgt de aanduiding van een doodlopende straat, zodat automobilisten zich niet vastrijden op het kruispunt met de Rotselaarsesteenweg en Henricus Wittebolstraat.

Op 21 november 2016 gaat de nieuwe situatie definitief in en worden alle nodige verkeersborden geplaatst of verwijderd. Bijkomende tijdelijke signalisatie (nadarhekken en extra aanduidings- of verbodsborden) moet alle aanpassingen nog duidelijker zichtbaar te maken. Deze extra signalisatie blijft één week staan.

Meer info? Verkeersdienst Politie Leuven Philipssite 4, 3001 Leuven Telefoon: 016 21 07 60 E-mail: verkeer@politieleuven.be(bron: www.hildevanwichelen.be )

22.11.2016


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina