wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Metamorfose in de Kroonstraat

Er wordt de laatste weken hard gewerkt in de Kroonstraat: trottoirs worden heraangelegd, bushaltes uitgebouwd en de stuk gereden delen van het wegdek vernieuwd. De trottoirs lagen er in het verleden erg slecht bij. Gemeenteraadslid Hilde Van Wichelen is dan ook erg tevreden dat haar vraag om ze te vernieuwen door het stadsbestuur werd gevolgd. De werken zijn ondertussen bijna volledig afgerond.

Vier zaken die positief zijn in dit verhaal:

1. Bij het opmaken van de plannen nodigde Hilde Van Wichelen de bewoners van de straat uit om samen te komen en te praten over de plannen. De bevoegde stadsdiensten namen de opmerkingen van de bewoners ernstig en hielden er in de definitieve plannen rekening mee. Zo werden bijvoorbeeld eerst alle nutsleidingen vernieuwd.

2. Heel positief is dat alles werd aangelegd volgens de regels van de toegankelijkheid. Dat wil zeggen dat de trottoirs en de bushaltes zo werden aangelegd dat rolstoelgebruikers, ouders met buggy's, mensen die niet goed te been zijn of slechtzienden het zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. Zo zijn er brede en vlakke voetpaden, verhoogde opstapplaatsen aan de bushaltes, verlaagde oversteekplaatsen, aanduidingen voor blinden en slechtzienden en af en toe brede stroken in het voetpad waar rolstoelen of buggy's elkaar kunnen kruisen. Een voorbeeld eigenlijk van hoe het overal zou moeten zijn.

3. Aan de fietsers werd gedacht met fietsstallingen aan de bushaltes en verlaagde oversteekplaatsen in het fietspad aan het kruispunt met de Baron Descampslaan.

4. En het stuk gereden wegdek in de bocht tussen de Steenakkerstraat en het Wijveld werd vernieuwd, wat zowel voor de auto's als de fietsers een verbetering is.
(bron: www.hildevanwichelen.be )

24.03.2017


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina