wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Wijgmaalse Feesten duren dag langer

De Wijgmaalse Feesten zijn toe aan de vijftiende editie. Daarom voegen de organisatoren een extra festivaldag toe aan de affiche. "Met The Lighthouse hebben we alvast een grote naam kunnen strikken. Ook leuk: het kampioenschap 'traag rijden', al verdwijnt de gewone dorpelingenkoers niet van de agenda", zegt Gie Van den Bulcke van Knalselder vzw.

Het is binnenkort weer feest in de Leuvense deelgemeente Wijgmaal. Toch is het dit jaar een speciale editie want de populaire feesten bestaan vijftien jaar. Dat wil organisator Knalselder vzw uitgebreid vieren, getuige daarvan de extra festivaldag. "Uiteraard doen we iets extra om die verjaardag te vieren. Meer concreet voegen we op vrijdag 19 mei een extra festivaldag toe aan de affiche. We beginnen die avond met lokaal talent. De Wijgmaalse singer-songwriter Yuri mag het festival openen. Daarna is het de beurt aan The Backup Plan, een band uit Rotselaar die Nederlandstalige rock speelt. Afsluiten doen we met Phil T Lizzy, een tribute band van de legendarische Ierse rockgroep Thin Lizzy", aldus Van den Bulcke.

Na het muzikale geweld van vrijdagavond is het zaterdag de beurt aan de sportievelingen. "Ook dat is traditie op de Wijgmaalse Feesten", zegt Gie Van den Bulcke.


WK Treegrae

"Op zaterdag 20 mei organiseren we traditiegetrouw de kinder- en stratenloop. Wielertoeristen kunnen dan weer deelnemen aan de dorpelingenkoers. Nieuw dit jaar is het allereerste WK Treegrae, ofwel het Wijgmaals kampioenschap 'traag rijden'. Het komt er in de praktijk op neer dat de winnaar diegene is die met zijn fiets de kortste afstand heeft afgelegd."

Na de sportieve prestaties is er vanzelfsprekend opnieuw ruimte voor muziek en feest. "Met The Lighthouse hebben we een grote naam kunnen strikken", klinkt het. "De indiepopband uit Rotselaar won dit jaar de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Ook ander jong talent uit Leuven, zoals hiphopgroep The Soundrascalz en Camelia, geven het beste van zichzelf op zaterdagavond. Afsluiten doen we met Tracy Lane. Het feestje wordt voortgezet op de afterparty met 'Mensch, erger je niet!'. Na Pukkelpop en het podium van de AB mogen ze Wijgmaal aan het dansen brengen."

Meer info op de website feesten.wijgmaal.be

(bron: HLN.be)

04.05.2017


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina