wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Big Bill viert 20 jaar café 't Werrek

Blueslegende Big Bill stond zaterdag op het podium in café 't Werrek in Wijgmaal. De Leuvenaar vierde er, samen met de trouwe stamgasten, de twintigste verjaardag van het café.

Cafébaas Arne Mortelmans viert dit jaar twintig jaar 't Werrek en nodigt daarom geregeld bekende muzikanten uit. Eerder waren Alain Louie en Noémie Schellens al te gast, maar zaterdag was het de beurt aan Leuvenaar Big Bill. Die haalde voor de gelegenheid zijn grootste hits 'Ene me hesp en ene me kees' en 'Pirre for president' boven. "Het was zeker al vijf jaar geleden dat ik dat nummer nog eens gespeeld had", zegt Big Bill. Voor bassist Jean Vandooren was vooral 'Pirre for president', dat gespeeld werd op vraag van het publiek, een verrassing. "Gelukkig kenden we de akkoorden nog", lacht hij. "Maandag (vandaag, red.) spelen we vanaf 17 uur in café Allee op de Oude Markt, maar of we het dan opnieuw gaan brengen, weet ik toch nog niet."

Uitbater Arne Mortelmans was tevreden. "Ik leerde Big Bill kennen toen ik als 17-jarige jongen begon te werken in café Allee. Het is een eer om hem op het podium te hebben in ons feestjaar."

(Bron: HLN.be)

04.09.2017


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina