wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


De Aftrap: Voetbalmatch Jeugd Olympia Wijgmaal tegen jonge vluchtelingen

Dit jaar is het thema van de 11.11.11 campagne 'migratie'. In Wijgmaal organiseert de 11.11.11- groep, samen met 'Gastvrij Wijgmaal', Olympia Wijgmaal en het Lokaal Opvanginitiatief uit Leuven een voetbalwedstrijd tussen jeugdspelers van Olympia en jonge vluchtelingen, die verblijven in het LOI Karthuis in Leuven. Die voetbalwedstrijd gaat door op woensdag 1 november 2017 om 16u30 op het veld van Olympia Wijgmaal.

Eddy Demarez (VRT- Sporza) en acteur Paul Schrijvers brengen geanimeerde commentaar en plaatselijk jong talent zorgt voor muziek en sfeer. De opbrengst van deze match is ten voordele van 7Hills. Dit is een organisatie in Amman, JordaniŽ. De organisatie biedt een skateboardprogramma aan voor lokale en gevluchte kinderen in de Jordaanse hoofdstad. Sinds de start van het programma, in oktober 2016, bereikt 7Hills wekelijks 130 jongeren. 70 procent van de jongeren zijn vluchtelingen uit omringende oorlogsgebieden. Ook meisjes krijgen in het park de kans op vrije tijd en sportieve ontwikkeling. Iets meer dan 30 procent van de jongeren zijn meisjes. Het is een project dat gedragen wordt door Kas, een jongere uit Wijgmaal.

Een grote opkomst tijdens de match zal leuk zijn voor de voetballers, sprekers, muzikanten en organisatoren. We hopen dat het een gezellig gebeuren wordt en dat we je daar ook ontmoeten. Alle sympathisanten zijn uiteraard ook van harte welkom.
(bron: www.hildevanwichelen.be )

16.10.2017


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina