wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Café 't Werrek zoekt nieuw podiumtalent

In de Leuvense deelgemeente Wijgmaal lanceert Café 't Werrek een initiatief om nieuw muzikaal talent te ontdekken. Verschillende bekende Vlaamse zangers hebben in het begin van hun carrière opgetreden in het bekende café.
Stan Van Samang, Roel Vanderstukken en stadssopraan Noémie Schellens: allemaal hebben ze al op het podium gestaan in Café 't Werrek in Wijgmaal. En café-uitbater Arne Mortelmans wil meer van dat.

Luka Cruysberghs die The Voice van Vlaanderen gewonnen heeft, deed een paar maanden voor haar overwinning nog een oefenoptreden in het café. "Ze is enorm gegroeid op die paar maanden tijd", zegt Arne, "van een kindje naar een volwaardige zangeres." Ooit klopte ook Stan Van Samang aan bij 't Werrek, "met de vraag of hij mocht optreden, maar de buren wilden dat niet door geluidsoverlast."

"Wie weet, worden ze ooit bekend"

"Er zijn misschien nog meer mensen die hier hun carrière willen starten", zegt Arne. "Ik wil jonge artiesten de kans geven om podiumervaring op te doen. En wie weet, worden ze ooit bekend."

Daarom organiseert het café vanaf nu tweemaandelijks een open podium. En iedereen, in alle genres, mag er zijn ding doen: muzikanten, stand-up comédians, mensen die klassieke instrumenten bespelen, ...

Bij iedere performance zal er een hoed rondgaan, waar mensen een gift in kunnen doen. Het initiatief is heet dan ook 'Den Hoed'. Maar het mooiste cadeau is natuurlijk "dat mensen de overstap kunnen maken van het podium bij ons naar het podium in het Depot of de AB", aldus Arne van café 't Werrek.

(bron: Radio2)

Interesse? Contacteer dan Arne Mortelmans op arnemor@gmail.com of 0475/949944

16.01.2018


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina