wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Hele buurt is welkom op groenere speelplaatsen

De eerste drie Leuvense scholen hebben een subsidies toegekend gekregen voor Groenplaats. Dat is een nieuw project van stad Leuven dat financiŽle ondersteuning biedt aan scholen die hun speelplaats willen vergroenen.

"Via Groenplaats willen we de buitenruimte in en rond scholen avontuurlijker en groener maken, en waar mogelijk ook delen met de buurt. Een speelplaats kan ook na schooltijd een veilige en groene plek zijn voor kinderen om te spelen in de stad. Daarom willen we de speelplaatsen ook openstellen voor de buurt, voor speelpleinwerkingen of sportkampen. Zo kunnen we meer veilige, groene ravotplekken in de stad creŽren", zeggen schepenen Mohamed Ridouani (SP.A) en Dirk Vansina (CD&V).

Scholen die hun speelplaats openstellen buiten de schooluren, kunnen dan ook meer subsidies krijgen.

Drie scholen

De eerste scholen dienden een aanvraag in. De Zonnewijzer in Wijgmaal krijgt 5.650 euro om samen met leerlingen, leerkrachten en een landschapsarchitect een groene droomspeelplaats te ontwerpen. De leerlingen zullen ook zelf de speelplaats onderhouden. Na de schooluren zal de buurt er welkom zijn.

De Krullevaar't in Wilsele krijgt een som van 8.000 euro om rond hun nieuwe school een aangename, groene en uitdagende buitenruimte te ontwerpen.

Basisschool Hertog Karel in Wilsele heeft al een ontwerp klaar om haar schoolterrein te vergroenen en krijgt 6.000 euro om een grote zandbak, een groene speelheuvel met een tunnel en een klimparcours te realiseren. Na schooltijd kunnen de kinderen van de opvang, scouts en de buurt er terecht.

Voor twee scholen loopt de aanvraag nog. De volgende indiendatum voor subsidieaanvragen is 15 april.

(Bron: Nieuwsblad)

14.02.2018


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina