wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Ook een moedergroep in Wijgmaal?

Wat is een moedergroep?

Een moedergroep bestaat uit moeders die, samen met hun peuters of baby?s regelmatig samenkomen. Tijdens dit ontmoetingsmoment worden ervaringen uitgewisseld. In overleg met de moeders kan ook een activiteit worden georganiseerd zoals een wandeling of een echte uitstap. Wanneer de moeders een gezamenlijk probleem hebben (vb. voeding, nachtrust, huilbaby), kan een externe persoon worden gevraagd om de moedergroep bij te wonen en advies te geven.
Moedergroepen zijn erg populair in ScandinaviŽ, waar moeders gemiddeld een jaar thuisblijven na de bevalling. De moedergroep vindt er meestal plaats van 11u tot 13u. Voor zover praktisch haalbaar, zijn de moeders afwisselend gastvrouw en zorgen voor brood, koffie en thee. Ook in Nederland groeit dit soort moedergroepen snel. In BelgiŽ is dit fenomeen echter vrijwel onbekend.

Ook een moedergroep in Wijgmaal?

Wijgmaal telt veel jonge gezinnen. KAV Wijgmaal wil met dit initiatief moeders die parttime of fulltime de zorg voor de kleinsten op zich nemen samenbrengen.

Wie, waar en wanneer?

Moedergroep Wijgmaal staat open voor alle moeders van baby?s en peuters alsook voor zwangere vrouwen. De concrete organisatie van de moedergroep is afhankelijk van het aantal geÔnteresseerden. Indien er voldoende interesse is kunnen verschillende moedergroepen worden ingericht, rekening houdend met de leeftijd van de kindjes. Om de moedergroep verder uit te werken vragen we dan ook om het bijgevoegde strookje in te vullen en te bezorgen aan Tessa Avermaete. Begin december ontvangt u dan meer informatie over de moedergroep.

» meer info

17.10.2004


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina