wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Parochienieuws
Uitgave: 09.09.2019
afbeelding EUCHARISTIEVIERINGEN

Zaterdag 14 september
18.00 u. Gebedsmoment

Zondag 15 september
09.30 u. Mis voor de Parochie

Zaterdag 21 september
18.00 u. Gebedsmoment

Zondag 22 september
09.30 u. Mis voor Rechthebbende


FONDS PAROCHIALE WERKEN
Het rekeningnummer voor het fonds Parochiale werken: BE76 7343 2900 3595.
Vermeld bij uw milde schenking volgende vermelding: Parochiale Werken Wijgmaal

PAROCHIEBLAD
Heeft u uw parochieblad niet ontvangen? Bel naar 03/210 08 30, geef uw naam en volledig adres op en alles komt in orde.

TEKSTEN PAROCHIEBLAD
Heb jij ook nieuws van je vereniging, van je wijk, van je buren, en zou je die willen laten publiceren in het parochieblad? Graag 2 weken voor verschijnen bezorgen aan Marc Van Den Broeck: marc.van.den.broeck@telenet.be.

ZONESECRETARIAAT - RAND
Voor het bestellen van missen en binnenbrengen van documenten i.v.m. inschrijvingen vormsel, eerste communie enz. kan u beperkt terecht op dinsdagvoormiddag van 10.00u tot 11.00u. De aanvragers voor een doopsel verwijzen we naar 1 centrale persoon voor de zone Leuven aan de Dijle - Rand, namelijk mevr. Nelly Mestdagh, die de centralisatie van al de doopaanvragen doet in de geloofsgemeenschappen. Hier kan men gerust bellen op het nummer 016 44 51 32 of op nummer 0472 60 41 83.AGENDA

JEANNE DORMAELS
De programmamakers van Meer Vrouw op Straat (De chinezen, Canvas) wijden binnenkort een reportage aan Jeanne Dormaels, de Wijgmaalse verzetsvrouw die in 1945 in het concentratiekamp van Ravensbrück overleed. Deze reportage zal dan in maart of april op Canvas uitgezonden worden. Sofie Lemaire (presentatrice voor Radio 1 en Canvas) legt uit wat de bedoeling van het programma is en waarom het mooi zou zijn als de acht-meistraat - waar Dormaels woonde - naar haar vernoemd werd. Marnix Beyen (historicus uit Wijgmaal) vertelt wie Jeanne Dormaels was, Lies Corneillie (schepen van Gelijke Kansen en Mondiaal Beleid) overloopt de administratieve gevolgen van een eventuele straatnaamwijziging. Alle drie treden ze graag over dit initiatief in dialoog met de bewoners van de acht-meistraat. Ook de andere Wijgmalenaren zijn van harte welkom op deze info-avond 'Meer vrouw op straat, ook in Wijgmaal?', die doorgaat in de Ymeria op 19 september om 20u tot 21u30 en wordt afgesloten met een drankje.

DORPSKLAP
Op zondag 22 september 2019 vertellen inwoners van Wijgmaal over hun passie of kennis en hoor je verhalen en muziek uit Wijgmaal. Ga langs in een van de vele woonkamers, doe mee aan een wandeling of kom naar de beurs met sociale en duurzame initiatieven. Het programma komt binnenkort online op dorpsklap.be.

opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina