wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Parochienieuws
Uitgave: 11.01.2021
afbeelding EUCHARISTIEVIERINGEN

Zondag dienst
09.30 u. Als gevolg van de lockdown maatregelen blijft de kerk als gebedshuis open, maar tot nader order zonder eredienst of gebedsviering.


PAROCHIEBLAD
Heeft u uw parochieblad niet ontvangen? Bel naar 03/210 08 30, geef uw naam en volledig adres op en alles komt in orde.

TEKSTEN PAROCHIEBLAD
Heb jij ook nieuws van je vereniging, van je wijk, van je buren, en zou je die willen laten publiceren in het parochieblad? Graag 2 weken voor verschijnen bezorgen aan Marc Van Den Broeck: marc.van.den.broeck@telenet.be.

ZONESECRETARIAAT - RAND
Voor het bestellen van missen en binnenbrengen van documenten i.v.m. inschrijvingen vormsel, eerste communie enz. kan u beperkt terecht op dinsdagvoormiddag van 10.00u tot 11.00u. De aanvragers voor een doopsel verwijzen we naar 1 centrale persoon voor de zone Leuven aan de Dijle - Rand, namelijk mevr. Nelly Mestdagh, die de centralisatie van al de doopaanvragen doet in de geloofsgemeenschappen. Hier kan men gerust bellen op het nummer 016 44 51 32 of op nummer 0472 60 41 83.


AGENDA

VAN HARTE DANK, WIJGMAAL!
Zoals de vorige jaren nam de geloofsgemeenschap Wijgmaal ook dit jaar weer het initiatief om rond de Kerst- en Nieuwjaarsperiode voedingswaren in te zamelen ten voordele van die mensen uit onze omgeving die het in deze tijd moeilijk hebben om in hun dagelijkse voedingsbehoeften te voorzien. De parochie Wijgmaal zette het project op in samenwerking met 'Gastvrij Wijgmaal'. Ook in de andere Leuvense parochies werd dit initiatief genomen.
In ons dorp konden de goederen op een tafel geplaatst worden, die achteraan in de kerk stond opgesteld. Dagelijks werden er door dorpsgenoten pakketjes, zakken, dozen, enz. neergezet.
Beste Wijgmalenaren, dit jaar verzamelden jullie meer dan 1 ton aan voedingswaren, 1055 kg om juist te zijn. Ten opzichte van vorig jaar brachten jullie meer dan het dubbele naar 'De Tafel voor de Armen'. Wij willen jullie in naam van 'Voedselbank Half Weg' uit Herent, en van het 'Vluchtelingenhuis' van Pater Dirk op de Aarschotsesteenweg in Wilsele van harte danken voor jullie milde gift!
De vrijwilligers van de voedselbank in Herent wisten ons te vertellen dat ook in de andere parochies de opbrengst van de inzameling groter was dan de vorige jaren. Corona maakt het dagelijks leven er niet gemakkelijker op, maar de warme aandacht voor de naasten werd wel geprikkeld.

DE TWIJG - SPAGHETTI TAKE AWAY
De jaarlijkse spaghetti traditie bij onze vrije basisschool De Twijg zal dit jaar een beetje anders worden georganiseerd. U weet wel waarom. Op zaterdag 23 januari 2021 kan er, na eerdere bestelling (tot 13 januari!!), in De Twijg een spaghettibox afgehaald worden ten voordele van de openluchtklassen. Net als elk jaar gaat het om zelfgemaakte, verse spaghettisaus volgens het traditionele Twijg-recept. Voor 5 euro extra brengen ze het zelfs tot aan je huis. Zeker doen en laat het u smaken!

opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina