wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Parochienieuws
Uitgave: 12.10.2020
afbeelding EUCHARISTIEVIERINGEN

Zaterdag 17 oktober
18.00 u. Gebedsmoment geannuleerd

Zondag 18 oktober
09.30 u. Gebedsviering
Voorganger: Leo Vangarsse
Lector: Kristof Huysmans

Zaterdag 24 oktober
14.00 u. Eerste communie
Voorganger: Dirk De Vis

Zondag 25 oktober
09.30 u. Mis voor Rechthebbende
Voorganger: Dirk De Vis
Lector: Rita Metsler


PAROCHIEBLAD
Heeft u uw parochieblad niet ontvangen? Bel naar 03/210 08 30, geef uw naam en volledig adres op en alles komt in orde.

TEKSTEN PAROCHIEBLAD
Heb jij ook nieuws van je vereniging, van je wijk, van je buren, en zou je die willen laten publiceren in het parochieblad? Graag 2 weken voor verschijnen bezorgen aan Marc Van Den Broeck: marc.van.den.broeck@telenet.be.

ZONESECRETARIAAT - RAND
Voor het bestellen van missen en binnenbrengen van documenten i.v.m. inschrijvingen vormsel, eerste communie enz. kan u beperkt terecht op dinsdagvoormiddag van 10.00u tot 11.00u. De aanvragers voor een doopsel verwijzen we naar 1 centrale persoon voor de zone Leuven aan de Dijle - Rand, namelijk mevr. Nelly Mestdagh, die de centralisatie van al de doopaanvragen doet in de geloofsgemeenschappen. Hier kan men gerust bellen op het nummer 016 44 51 32 of op nummer 0472 60 41 83.

OVERLEDEN
Op 28 september 2020 overleed Maria Wittemans, weduwe van Marcel Massie, in het UZ Leuven campus Gasthuisberg. Zij werd geboren in Wilsele op 3 januari 1928. De uitvaart vond plaats op dinsdag 06/10/2020 in intieme kring omwille van de coronamaatregelen. Wij bieden de familie onze christelijke deelneming bij dit afscheid.

EERSTE COMMUNIE
Ook al wordt er steeds meer samen gewerkt binnen onze zone Leuven aan de Dijle, de Eerste Communie blijft nog steeds een parochiaal gebeuren en wordt in samenwerking met de basisschool De Twijg georganiseerd. De kinderen die hun eerste communie doen, zitten ondertussen in het derde leerjaar. Juf Nan en juf Stefanie bereidden de kinderen voor in de klassen. De catecheses werden gegeven door de ouders, op woensdag namiddagen. Uiteindelijk kan de Eerste Communie nu doorgaan in de Sint Hadrianus kerk op zaterdag 24 oktober 2020 om 14.00 uur, na een verplichte corona uitstel. Pater Dirk De Vis zal hierbij de viering voorgaan. Door de coronabeperkingen is het aantal kerkgangers echter beperkt: de eerste communicant en 5 familieleden zijn toegelaten. Andere kerkgangers kunnen niet aan de viering deelnemen.


AGENDA

OMHALING MISSIEZONDAG
De omhaling (of de collecte achteraan) van het weekend van 17 en 18 oktober gaat naar de organisatie Missio. Christenen worden opgeroepen het wereldmissiewerk te steunen. Missio verdeelt middelen over de bisdommen met de meeste noden op een evenwichtige manier. Door uw steun kunnen we de boodschap van Christus wereldwijd uitdragen.

FERM WORKSHOP €" LEDEREN HANDTAS
Ferm organiseert op zaterdag 14 november van 10.00u en 17.00u een workshop Lederen handtas in de lokalen van Ferm (Remylaan 4b, Wijgmaal) voor een maximum van 8 aantal deelnemers en begeleid door Ibi Szabo. Haar atelier draagt het logo 'erkend ambacht'. Op ambachtelijke wijze kan je er de kneepjes van het vak leren, er is een lunch voorzien en je gaat ongetwijfeld tevreden huiswaarts met een unieke handtas die je helemaal zélf maakte. Meer info omtrent deze activiteit vind je op de website www.samenferm.be/vrije-tijd/activiteiten. Ferm organiseert alle activiteiten onder de corona voorwaarden en regels die de overheid oplegt.
opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina