wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Parochienieuws
Uitgave: 03.08.2020
afbeelding EUCHARISTIEVIERINGEN

Zaterdag 8 augustus
18.00 u. Gebedsmoment geannuleerd

Zondag 9 augustus
09.30 u. Vrome schikking Frans Willems - Fien Deroover
Voorganger: Dirk De Vis

Zaterdag 15 augustus
09.30 u. Hemelvaart - Mis voor Marcel Vanvaeck - Jeanne Vannerum
Voorganger: Dominique Vandebergh
18.00 u. Gebedsmoment geannuleerd

Zondag 16 augustus
09.30 u. Gebedsviering


PAROCHIEBLAD
Heeft u uw parochieblad niet ontvangen? Bel naar 03/210 08 30, geef uw naam en volledig adres op en alles komt in orde.

TEKSTEN PAROCHIEBLAD
Heb jij ook nieuws van je vereniging, van je wijk, van je buren, en zou je die willen laten publiceren in het parochieblad? Graag 2 weken voor verschijnen bezorgen aan Marc Van Den Broeck: marc.van.den.broeck@telenet.be.

ZONESECRETARIAAT - RAND
Voor het bestellen van missen en binnenbrengen van documenten i.v.m. inschrijvingen vormsel, eerste communie enz. kan u beperkt terecht op dinsdagvoormiddag van 10.00u tot 11.00u. De aanvragers voor een doopsel verwijzen we naar 1 centrale persoon voor de zone Leuven aan de Dijle - Rand, namelijk mevr. Nelly Mestdagh, die de centralisatie van al de doopaanvragen doet in de geloofsgemeenschappen. Hier kan men gerust bellen op het nummer 016 44 51 32 of op nummer 0472 60 41 83.

OVERLEDEN
Op 11 juli 2020 overleed Paula Scheerens, weduwe van Alfons Maes, in het Imelda ziekenhuis van Bonheiden. Ze werd geboren in Rotselaar op 16 februari 1930. Sommigen zullen Paula misschien nog herinneren toen ze zo'n 40 jaar geleden een textielwinkel uitbaatte aan het kapelletje op de Baron Descampslaan in Wijgmaal. Haar afscheid vond plaats in intieme kring. Wij bieden de familie van Maria onze christelijke deelneming bij dit afscheid.

AGENDA

WERELDWINKEL WIJGMAAL SLUIT
(Bron: Facebook publicatie van Hilde Van Wichelen) Zeer jammer dat de Wereldwinkel van Wijgmaal op 15 augustus moet sluiten omdat er geen betaalbaar pand gevonden werd om verder te huren. Aan het gedreven team vrijwilligers en Kristina Hennebel zal het zeker niet gelegen hebben. Jaren geleden bescheiden maar gemotiveerd gestart met een klein winkeltje in de hal van Ann Hendrikx en Erik Daems, later vele jaren in een mooie winkel in de huidige locatie, heeft een gemotiveerde ploeg zich ingezet om in woord en daad de idee van eerlijke handel in Wijgmaal uit te dragen. Jammer dat er geen oplossing werd gevonden, want buiten Gastvrij Wijgmaal is er geen andere vereniging die het mondiale bewustzijn zichtbaar maakt in het dorp.
WERELDWINKEL WIJGMAAL - ONLINE SHOP
(Bron: Facebook publicatie van Kristina Hennebel ) De hoop een oplossing te vinden om op dezelfde manier (als winkel) door te gaan is nog niet opgegeven en een tijdelijke tussenoplossing is gevonden Er zal een stockageplaats in het dorp gehuurd worden waar alles van voeding en drank terecht kan. Alles wat artisanaat betreft wordt tijdelijk opgegeven. Verder zal de webshop toelaten om de boodschappen door te geven en online te betalen. Er kan dan een afspraak gemaakt worden voor afhaal (1 of 2 maal per week) aan de stockageplaats of levering aan huis binnen een straal van 10 km. De website is shop.oxfamwereldwinkels.be/regioleuven

KOORONA
Reeds van in het begin van de coronacrisis gaan de buren van woonzorgcentrum Wijgmaalbroek met muziek en gezang de strijd aan tegen de eenzaamheid. Ze steken de bewoners en het verplegend personeel enkele dagen per week een hart onder de riem met een kort concert. Samen met accordeon en andere instrumenten proberen ze de bewoners een moment van rust en verstrooiing te geven net voor het middageten. Voorlopig zingen ze steeds op woensdag, zaterdag en zondag om 11.20 u. onder de open ramen van de blije bewoners.
opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina