wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Parochienieuws
Uitgave: 21.09.2021
afbeelding EUCHARISTIEVIERINGEN

Zondag 26 september
09.30 u Vrome schikking voor Familie Augustinus ‚€" Ons
Lector: Rita Metsler
Voorganger: Dominique Vandebergh

Zaterdag 2 oktober
09.00 u Vormsel voor de 4 parochies in de St Hadrianuskerk

Zondag 3 oktober
09.30 u Mis voor de Familie Vissenaekens ‚€" Magits
Lector: Alex Van Eylen


PAROCHIEBLAD
Heeft u uw parochieblad niet ontvangen? Bel naar 03/210 08 30, geef uw naam en volledig adres op en alles komt in orde.

TEKSTEN PAROCHIEBLAD
Heb jij ook nieuws van je vereniging, van je wijk, van je buren, en zou je die willen laten publiceren in het parochieblad? Graag 2 weken voor verschijnen bezorgen aan Marc Van Den Broeck: marc.van.den.broeck@telenet.be.

ZONESECRETARIAAT - RAND
Voor het bestellen van missen en binnenbrengen van documenten i.v.m. inschrijvingen vormsel, eerste communie enz. kan u beperkt terecht op dinsdagvoormiddag van 10.00u tot 11.00u. De aanvragers voor een doopsel verwijzen we naar 1 centrale persoon voor de zone Leuven aan de Dijle - Rand, namelijk mevr. Nelly Mestdagh, die de centralisatie van al de doopaanvragen doet in de geloofsgemeenschappen. Hier kan men gerust bellen op het nummer 016 44 51 32 of op nummer 0472 60 41 83.

DOPEN MET EEN (ST JACOBS) SCHELP
Vroeger doopten we voor Wijgmaal met een klein kruikje maar na groepering met onze nabij gelegen parochies werd overgeschakeld naar de welbekende St. Jacobsschelp. Deze schelp is het symbool van de pelgrimage naar Santiago de Compostella, waar zich het graf en de kerk van Jacobus bevinden (volgens de traditie). Reizigers, die terugkwamen namen vaak een schelp mee vanaf de Galicische stranden en lieten daarmee thuis zien, dat zij de pelgrimage voltooid hadden. Pelgrims naai(d)en vaak een schelp op hun jas of hoed en niet voor niets worden veel wandelroutes ook d.m.v. een schelp aangeduid. Dopen met een schelp maakt dus op een bijzondere manier duidelijk, dat de Doop het begin markeert van onze pelgrimage door het leven. Wij gaan op reis en weten ons onder de hoede van de Eeuwige.

HERDENKING JAN HENDRICKX
(Bericht van Diane Caes - Bestuur CD&V Sectie Wijgmaal)
Jan Hendrickx stierf op 19 mei 2020 en de uitvaart vond door de corona maatregelen plaats in intieme kring. Voor zijn herdenking zal er op 31 oktober om 9.30u in de St. Hadrianuskerk te Wijgmaal een herdenkingsviering doorgaan. Welkom aan de familieleden, vrienden en kennissen, collega‚€ôs, bestuursraad van het kerkfabriek Wijgmaal van vroeger en nu ‚€¶ kortom, iedereen die Jan heeft gekend en ook zijn politieke ambities kenden. Als jarenlange steunpilaar voor destijds CVP en nu CD&V was Jan Hendrickx een mens met een ten volle Christen-Democratische inslag. Als voorzitter van CD&V Sectie Wijgmaal vind ik het een eer dat we Jan, juist voor Allerheiligen, een mooie afscheidsviering kunnen geven.

LINDEBOOM VERZORGING
Op de terreinen van de Chiro achter onze kerk staat een majestueuze linde van 2 eeuwen oud.
Onlangs kwam een boomchirurg de dode takken verwijderen en een veiligheidsinspectie doen. Wie goed kijkt, vindt hem terug op de foto.
Deze boomverzorging garandeert dat de vele groepen kinderen op zondag blijvend kunnen spelen in de omvangrijke schaduw van deze prachtige boom.


AGENDA

PAROCHIEPLOEG VERGADERING
Op dinsdag 21 september om 14.00 u is er Parochieploeg vergadering in de pastorie.

OMHALINGEN
De omhalingen van zondag 26 september zijn bestemd voor de Basiliek van H. Hart in Koekelberg. De collecte is bestemd voor de uitrusting van de nationale Basiliek van het Heilig Hart in Koekelberg, dat is de plaats waar vele Brusselse christenen samenkomen tijdens grote, betekenisvolle evenementen. Mgr Herman Cosijns, de rector van de basiliek dankt u voor uw milde bijdrage om deze samenkomsten mogelijk te maken.


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina