wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Parochienieuws
Uitgave: 20.01.2020
afbeelding EUCHARISTIEVIERINGEN

Zaterdag 25 januari
18.00 u. Gebedsmoment

Zondag 26 januari
10.00 u. Misviering voor de Parochie
Voorganger: Dominique Vandebergh
Lector: Rita Metsler

Zaterdag 1 februari
18.00 u. Gebedsmoment

Zondag 2 februari
10.00 u. OLVrouw Lichtmis
Lector: Alex Van Eylen


FONDS PAROCHIALE WERKEN
Het rekeningnummer voor het fonds Parochiale werken: BE76 7343 2900 3595.
Vermeld bij uw milde schenking volgende vermelding: Parochiale Werken Wijgmaal

PAROCHIEBLAD
Heeft u uw parochieblad niet ontvangen? Bel naar 03/210 08 30, geef uw naam en volledig adres op en alles komt in orde.

TEKSTEN PAROCHIEBLAD
Heb jij ook nieuws van je vereniging, van je wijk, van je buren, en zou je die willen laten publiceren in het parochieblad? Graag 2 weken voor verschijnen bezorgen aan Marc Van Den Broeck: marc.van.den.broeck@telenet.be.

ZONESECRETARIAAT - RAND
Voor het bestellen van missen en binnenbrengen van documenten i.v.m. inschrijvingen vormsel, eerste communie enz. kan u beperkt terecht op dinsdagvoormiddag van 10.00u tot 11.00u. De aanvragers voor een doopsel verwijzen we naar 1 centrale persoon voor de zone Leuven aan de Dijle - Rand, namelijk mevr. Nelly Mestdagh, die de centralisatie van al de doopaanvragen doet in de geloofsgemeenschappen. Hier kan men gerust bellen op het nummer 016 44 51 32 of op nummer 0472 60 41 83.AGENDA

STOPZETTING OUD-PAPIERINZAMELING CHIRO
Chiro Wijgmaal meldt op haar website te stoppen vanaf 2020 met de maandelijks papierslagen aan de Ymeria. De wereldwijde papierprijzen zijn de laatste tijd helemaal gekelderd waardoor het niet meer opbrengt nog verdere papierslagen te organiseren. Oud papier kan wel nog via de diensten van Stad Leuven opgehaald worden in uw straat.

SPAGHETTIFEEST - DE TWIJG
Op zaterdag 25 januari vindt het jaarlijkse spaghettifeest plaats in onze lokale school De Twijg ten voordele van de openluchtklassen. Van 12 uur tot 14 uur en van 16 uur tot 20 uur kan je er terecht. Naast spaghetti (ook met veggi-saus) zullen ook croque monsieurs en pannenkoeken beschikbaar zijn.

BEERSMANS & MONSEREZ
Op zaterdagavond 1 februari tussen 20u00 en 21u00 in de lagere school De Twijg brengen het komisch duo Beersmans & Monserez in een benefiet event t.v.v van extra IT infrastructuur voor de school, hun show 'Gewogen en te licht bevonden'. Om ze in het kort voor te stellen:
Steven trok op 14 jarige leeftijd naar de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut en studeerde 8 jaar later af met grote onderscheiding als meester in de dramatische kunsten. Hij is nu te zien in de serie 'De luizenmoeder' op VTM. Wijgmalenaar Koen Monserez is Vlaams acteur en regisseur. Hij is bij het brede publiek voornamelijk bekend geraakt van de soapserie Thuis. Hun show is een absurde trip waarbij draconische regelgeving en absurde gebeurtenissen dwarser liggen dan ooit tevoren. Steven Beersmans en Koen Monserez zakken steeds dieper weg in een onbetrouwbare wereld waarin niets wat logisch is, redelijk lijkt. Vervreemding, humor en mysterie. De moeite waard om te gaan zien!

GESPREKSAVOND 'GELOOFSBELIJDENIS'
Op donderdag 13 februari om 19u30 is er een gespreksavond over Geloofsbelijdenis gepland in de Vrije Basisschool De Twijg (Ursulinenstraat 1 Wijgmaal). Nadat verleden jaar in een eerste gespreksavond werd ingegaan op het ontstaan en de evolutie van de geloofsbelijdenis, willen we dit maal vooral naar de tekst zelf kijken. Wat wordt er nu eigenlijk gezegd in de geloofsbelijdenis die we in de liturgie uitspreken? Tegelijk worden er nu leessleutels aangereikt, om te kijken naar liturgische varianten die op vele plaatsen in onze kerken gebruikt worden. Inleider van deze avond is Dirk Claes, medewerker van het Vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen, doctor in de theologie en historicus. Iedereen is van harte welkom.
opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina