Kalenderitem


Wereldwinkel Wijgmaal : geschenkbeurs Zaterdag 07.12.2019

Wat doet Erika Van Tielen in een levensgrote koffietas?

En waarom klimt Aster Nzeyimana in een reuzengroot coupe, schenkt Thomas een oversized flesje bier uit en komt Annick Segal piepen vanachter een muur van chocolade?

Erika, Aster, Annick en Thomas zijn de gezichten van de nieuwe eindejaarscampagne van Oxfam-Wereldwinkels: Faire Feesten.

Wereldwinkel Wijgmaal organiseert op 7 december 2019, een eerlijke geschenkenbeurs.
Sportcomplex Ymeria van 10u tot 18u. Iedereen, jong en oud zijn welkom!
Ook in onze pop-up bar voor een gezellige babbel bij een lekkere koffie, frisse pint of een (h)eerlijk glaasje wijn.

Kom zeker een kijkje nemen en misschien vind je hier wel een mooi cadeau voor broer, zus, ma of pa.

Al sinds 2005 inspireert Oxfam met beelden van bekende Vlamingen die tijdens de feestmaanden eerlijke handel aanprijzen. Jean-Luc Dehaene als 'Coq au vin' in een wijnvat, de muzikanten van Triggerfinger onder een heiligenstolp, Dina Tersago bestrooid met pralines, Herman Brusselmans als de Mona Lisa, Adriaan Van den Hoof en Maaike Cafmeyer die liever een fair dan een fout cadeau willen; resultaten van vruchtbare brainstormsessies en fijne samenwerkingen tussen Oxfam en diverse creatieve partners-in-crime.

Door een moderne twist aan de retrolook te geven kiest Oxfam voor kleurrijke en stijlvolle beelden om je te verleiden tot eerlijke cadeautjes onder een boom te leggen en faire producten op de feesttafel te zetten.
Erika Van Tielen dook gezwind in een kop koffie voor één van deze retro-feestelijke affiches.

"Ik ga heel bewust shoppen en kies voor duurzaamheid, bio en fair trade. Ik wil dit ook meegeven aan mijn kinderen. Als consument kan je een sterk signaal geven, door je keuze in de winkel."

Aster Nzeyimana bevestigt, vanuit zijn coupe eerlijke schuimwijn: "Ik ken de wereldwinkels al heel mijn leven, mijn mama vrijwilligde er. Ik vind het maar normaal dat de mensen die ons voedsel produceren hier een eerlijke prijs voor krijgen."

En de telgen van Annick Segal? Ook die kregen de boodschap mee: "Mijn kinderen stonden, net als de andere vrijwilligers, met passie en overtuiging om de wereld te verbeteren, in de wereldwinkel."
Bovendien is fair trade dichtbij huis ook van belang. Boeren en producenten waar ook ter wereld moeten een eerlijke prijs krijgen. Korte keten is ook een bouwsteen in de constructie naar een meer duurzame maatschappij. Thomas Vanderveken is hier een voorstander van en schuift meteen JUSTE, het Oxfam Fair Trade-bier met Belgische én zuiderse elementen, naar voor als 'de gouden standaard': "Je hebt een fairtradeproduct dat ook lokaal is; het beste van twee werelden!"

Elk cadeau uit de wereldwinkel, of het nu om op te eten of om te gebruiken is, vertelt een eigen verhaal. Het komt van een producent die gespecialiseerd is in zijn of haar vak. Een kleinschalige speler die van Oxfam-Wereldwinkels | Fair Trade kansen krijgt, omdat eerlijke handel een hefboom is voor duurzame ontwikkeling.

© 2001 - 2020 wijgmaal.be

deze pagina werd afgedrukt vanop http://wijgmaal.be/printing.php/www/event/details/news/2259/Wereldwinkel_Wijgmaal_:_geschenkbeurs