Nieuwsbericht


Koning laat op zich wachten

Het was gisteren vechten voor een plaatsje op het marktplein van Wijgmaal. Hoewel Koning Rob I zijn volk meer dan uur liet wachten, waren de Robianen dolenthousiast toen hun leider - samen met Prins Dries - op het podium verscheen.
In Robland is het goed weer en dat zal altijd zo blijven, want de Robianen zijn een volk van amusement en plezier. We blijven geloven in de erkenning van Robland door de Verenigde Naties'', sprak Rob Vanoudenhoven zijn volk toe.

Poepduwen werd eerder al uitgeroepen tot de nationale sport van Robland, maar wachten op de koning is een mooie tweede. Meer dan een uur liet Koning Rob I zijn volk wachten op het marktplein van Wijgmaal. De Robianen lieten het echter niet aan hun hart komen en onthaalden hun vorst dolenthousiast bij zijn blijde intrede in Wijgmaal annex Robland. ,,Koning Rob, we love you!'', klonk het links en rechts.

Toen Koning Rob I en prins Dries verschenen op het podium ging de eerste nationale feestdag van Robland pas echt van start, al konden de wedstrijden poepduwen en een Miss Robland-verkiezing het talrijk opgekomen publiek ook wel bekoren.

,,Bedankt om te komen'', leidde prins Dries de toespraak van Koning Rob I in.

,,De prins heeft gesproken'', reageerde Rob Vanoudenhoven gevat. ,,In Robland is het goed weer en dat zal altijd zo blijven. Robianen zijn immers een volk van amusement en plezier, zeker op de nationale feestdag van onze natie. Spijtig genoeg kan ik niet lang blijven, want ik word verwacht bij de Verenigde Naties in New York. We blijven geloven in de officiële erkenning van Robland.''

Na de toespraak zongen de Robianen samen met Gary Hagger de nationale hymne. Koning Rob I zag dat het goed was en keek met trotse ogen naar zijn onderdanen.

Toch zijn er ook overtuigde Robianen die hun land liever elders hadden gehad. ,,Brugge bijvoorbeeld'', zegt Filip Walleyn, allicht één van de grootste fans van Vanoudenhoven. ,,Ik had mijn koning een dik dossier toegestuurd met daarin de plannen voor Robland in Brugge. Een casino, een koninklijk paleis, alles erop en eraan. Er zijn ook meer Robianen in Brugge dan in Wijgmaal. Maar wat wil je, ongeveer elke inwoner van Wijgmaal is Robiaan'', besluit Filip Walleyn uit Brugge.

(bron: Het Nieuwsblad)

26.05.2006

© 2001 - 2020 wijgmaal.be

deze pagina werd afgedrukt vanop http://wijgmaal.be/printing.php/www/news/news/news/188/Koning_laat_op_zich_wachten