Nieuwsbericht


Eerste Leuvense FairTradeStraten

Zondag 12 juli om 15u worden de eerste twee Leuvense FairTradeStraten onthuld. Twee straten uit Wijgmaal gaan met deze eer lopen: de Acht Meistraat en de Nieuwstraat. Samen met de Wereldwinkel zullen zij eerlijke handel op de kaart zetten in Wijgmaal.

Leuven gaat als FairTradeGemeente de uitdaging aan om een kwart van de Leuvense burgers bewust te doen kiezen voor fair trade via een systeem van vijf te verdienen sterren. De sterren zijn een hulpmiddel om eerlijke handel in onze stad op de kaart te zetten.

Er vallen sterren te verdienen met FairTradeAmbassadeurs, FairTradeFans, FairTradeCommunicatie, een FairTradeStraat en een FairTradeBestuur. Sinds september 2014 zijn dertien bekende Leuvense gezichten in de weer als FairTradeAmbassadeurs om eerlijke handel in onze stad te doen leven.

De bewoners van de FairTradeStraten en FairTradeGemeente Leuven nodigen je van harte uit op de feestelijke bekendmaking van beide FairTradeStraten op zondag 12 juli 2015 om 15.00 uur op het kruispunt van de Acht Meistraat met de Gebroeders Tassetstraat in 3018 Wijgmaal.(bron: www.hildevanwichelen.be )

09.07.2015

© 2001 - 2020 wijgmaal.be

deze pagina werd afgedrukt vanop http://wijgmaal.be/printing.php/www/news/news/news/569/Eerste_Leuvense_FairTradeStraten