wijgmaal.be - wijgmaal digitaal!

Parochienieuws
Uitgave: 25.05.2020
afbeelding EUCHARISTIEVIERINGEN

Zaterdag 30 mei
18.00 u. Gebedsmoment geannuleerd

Zondag 31 mei
09.30 u. Geannuleerd

Zaterdag 6 juni
18.00 u. Gebedsmoment geannuleerd

Zondag 7 juni
09.30 u. Geannuleerd


PAROCHIEBLAD
Heeft u uw parochieblad niet ontvangen? Bel naar 03/210 08 30, geef uw naam en volledig adres op en alles komt in orde.

TEKSTEN PAROCHIEBLAD
Heb jij ook nieuws van je vereniging, van je wijk, van je buren, en zou je die willen laten publiceren in het parochieblad? Graag 2 weken voor verschijnen bezorgen aan Marc Van Den Broeck: marc.van.den.broeck@telenet.be.

ZONESECRETARIAAT - RAND
Voor het bestellen van missen en binnenbrengen van documenten i.v.m. inschrijvingen vormsel, eerste communie enz. kan u beperkt terecht op dinsdagvoormiddag van 10.00u tot 11.00u. De aanvragers voor een doopsel verwijzen we naar 1 centrale persoon voor de zone Leuven aan de Dijle - Rand, namelijk mevr. Nelly Mestdagh, die de centralisatie van al de doopaanvragen doet in de geloofsgemeenschappen. Hier kan men gerust bellen op het nummer 016 44 51 32 of op nummer 0472 60 41 83.

KERK VAN WIJGMAAL - DAGELIJKS OPEN, OOK TIJDENS DE LOCKDOWN
Vele kerken in Leuven zijn buiten de misvieringen en diensten niet toegankelijk. De lockdown, door de overheid afgekondigd naar aanleiding van de infectie met het coronavirus, maakte de toegang tot de Leuvense kerken alleen nog beperkter. Vooral de grote kerken, door vele toeristen bezocht, dienden de deuren tijdens de lockdown te sluiten.
Reeds vele jaren houdt de geloofsgemeenschap Sint-Hadrianus Wijgmaal er aan om hun kerk dagelijks toegankelijk te maken voor bezoekers. De aanwezigheid van een beveiligingssysteem maakt een kerkbezoek in goede omstandigheden mogelijk. Op een mooie lentemiddag dompelen de gekleurde lood-in-glasramen de kerk in een kleurenpracht. Dat is het moment om er even te vertoeven, een kaarsje te branden aan de Onze Lieve Vrouwkapel, achteraan in de kerk. Een intentieboek toont de intenties die de bezoekers er in schreven. Dat is ook het geval tijdens de periode van de lockdown. De stille kerkbezoekers vertoeven even in de rust van de kerk, of bidden er voor een intentie.
Even de benen strekken? Maak gerust een ommetje en ... loop even de kerk binnen. Van harte welkom.

OVERLEDEN
Op 19 mei 2020 overleed de heer Jan Hendrickx, echtgenoot van Lutgarde Jans, plots thuis na een kortstondige ziekte. Hij werd geboren te Herent op 5 juli 1938. Jan was sociaal en geŽngageerd lid van verschillende verenigingen waaronder voorzitter van de Kerkfabriek en gewezen voorzitter voor CD&V in Wijgmaal. Er werd in intieme kring afscheid genomen, gezien de richtlijnen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad. Vanwege de parochiegemeenschap bieden wij de familie onze Christelijke deelneming aan.